Článek

Obrázek novinky

Vznik loga

před 1 rokem | Pavel Makovský

Výběr prvního loga

Při ustavující schůzi z roku 2014 jsme se rozhodli vytvořit vlastní logo. Nakonec se vybral návrh Pavla Makovského, který logo poté vytvořil. Logo se skládalo z dominantního písmena H (zkratka pro Hattrick), na jeho pozadí byl dále umístěn fotbalový míč s mírnou průhledností, aby nebyl příliš dominantní. Ten jsme vložili z toho důvodu, aby bylo hned zřejmé čeho se logo týká. Tvar loga byl ve tvaru štítového erbu. Ten jsme zvolili plastický, kvůli monotónnosti loga. Do vzniklého prostoru jsme vložili za použití písma Algerian nápis HATTRICK SVRATKA. Vše je laděno do modrých barev podle propůjčených dresů, které jsme měli od začátku.

Původní logo klubu

 

Náhrada za současné logo 

Nové logo jsme se rozhodli řešit společně s novými dresy v roce 2015. Tomu předcházely historický první dva Hattrick cupy (respektive 1. letní a 1,5. zimní). Již po druhém turnaji jsme se rozhodli pro zvolení barevné varianty černé se sytě růžovou. Hlavní návrh opět zpracoval Pavel Makovský, který dělá naprostou většinu grafických návrhů pro klub. Nové logo bylo kombinací dvou již existujících - toho našeho a klubu FK Pardubice. Od nich jsme se inspirovali především rozložením jednotlivých prvků. V novém logu opět vycházíme ze stejného tvaru erbu jako v původním. Nyní je však podklad asymetrický. Na levé straně je umístěno písmeno H a dole opět tvar míče. Název jsme zjednodušili pouze na HATTRICK bez doplňujícího slova Svratka. Písmo kopíruje vrchní okraj erbu a snažili jsme se, aby bylo plastické. Okolo erbu jsou vloženy 3 klíny, pro větší dynamičnost. Zbývalo nám už jen vyřešit poslední část loga, kde jsme vybírali z mnoha návrhů. 

Návrhy na konečnou podobnu loga

 

 

Z posledních šesti finálních návrhů jsme zvolili právě ten poslední (šestý), kde je vyobrazen mýval jakožto kovboj. To se nám líbilo ze dvou důvodů. Prvním důvodem bylo, že jsme mohli za maskota vybrat právě mývala, který se hodí na různé grafické adaptace. Druhým důvodem byla samotná stylizace do kovbojského, což tvoří jakýsi protipól svrateckému klubu Mičégo, které má za “maskota” indiána.

 

Současné logo

 

 

Další adaptace loga

Dle nastalých situací se naše logo dočkalo občasné obměny

Logo Pattrick, které vzniklo pro náš druhý tým do turnaje
Úprava do podoby starého loga většinou pro plakáty a články
Barevná kombinace modro žluté jako solidarita s Ukrajinou