Článek

Úplné začátky

před 6 měsíci | Pavel Makovský

Začátek

Poprvé se náš tým představil v roce 2009, kdy jsme se zúčastnili 1. ročníku halového turnaje ve Svratce. Tehdejší sestava vytvořila základ pro budoucí vznik našeho futsalového klubu. Ze současných hráčů hráli Pavel Makovský, Ondra Martin, Ondra Tomáš, Moučka Michal a František Mládek. Turnaj pro nás nedopadl příliš dobře a my skončili na předposledním 9. místě. V té době měl náš tým v průměru 15 let a my se rozhodli založení klubu ještě oddálit.

 

Uběhly 2 roky a my se opět představili na již 3. ročníku Natahari cupu. Ačkoliv jsme ani zde, příliš nezářili, výsledky byly lepší. Skončili jsme na 7. z 12 týmů. Rozhodli jsme se už aktivněji účastnit okolních turnajů a pravidelně jsme navštěvovali turnaje ve Svratce a Svratouchu. Naše výsledky se začaly zlepšovat a náš tým se pravidelně umísťoval v první polovině. Často jsme končili na 4. a 5. místě. Průlom nastal v roce 2013, kde jsme na svrateckém RUMcajs cupu skončili třetí, což byl pro nás konečný impuls k oficiálnímu založení klubu.

 

Ustanovující schůze

Na jaře roku 2014 jsme se sešli a ustanovili vznik našeho klubu. Předsedou se tehdy stal František Mládek a dva místopředsedové byli Pavel Makovský a Michal Moučka, dalšími zakládajícími členy byli Martin Ondra a Adam Gregor. Za takřka deset let naší existence z klubu odešel pouze Adam Gregor. Zbytek členů zůstal na svých pozicích a s přibývajícími povinnostmi jsme postupně přijali do výboru další členy. Postupně se tak připojil Martin Bureš, Marek Musil a Filip Kaplan. Na první schůzi jsme se shodli, že budeme hrát pod jménem Hattrick Svratka. Pro název nás inspiroval webový fotbalový manažer hattrick.org, který jsme v té době hráli (někteří hrají dodnes). Následně jsme si zvolili logo, od fotbalového klubu půjčili dresy a domluvili kluky, kteří za nás chtěli hrát. Pak už jsme jen nové hráče zaregistrovali a přihlásili jsme II. Hlineckou soutěž.

 

První ligové zápasy


Historicky první ligové kolo jsme odehráli 14. 11. 2014 v Hlinsku. Prvním soupeřem byl tým Norton Skuteč, který jsme porazili 2:1. Ten den jsme hráli hned 3 po sobě jdoucí utkání. V druhém utkání jsme hráli s týmem RUM-PRO Hlinsko a zápas to byl velmi obtížný. Ještě 3 minuty před koncem jsme prohrávali 1:4, ale i tak krátká chvíle nám stačila na obrat a po gólech Zavřela, Bureše, Moučky, Makovského a Tomáše Ondry jsme zvítězili 6:4! Od té chvíle jsme věděli, že žádný zápas není ztracen a vyplatí se bojovat až do konce. Ve třetím zápase jsme vyhráli 4:2 a nastartovali tak velmi úspěšnou historii našeho klubu.