Článek

Přihlášené soutěže

před 6 měsíci | Pavel Makovský

II. Hlinecká liga

Po tom, co se dostavily první úspěchy v turnajích, jsme se rozhodli začít hrát oficiální soutěž. Jelikož většina z nás hraje rovněž fotbal, přihlásili jsme futsalovou soutěž, která se obvykle hraje od listopadu do února, čímž skvěle vyplní pauzu mezi podzimní a jarní fotbalovou sezónou. V roce 2014 jsme přihlásili II. Hlineckou ligu a v základní části obsadili 2. místo. V play-off se projevila naše nováčkovská nezkušenost a my v konečném pořadí obsadili “až” 6. místo. Týmová trofej nám unikla, přesto jsme si jeden úspěch připsali, když Martin Bureš získal trofej pro nejlepšího střelce soutěže. V následující sezóně jsme byli po základní části opět druzí a v play-off jsme uhráli konečné 3. místo. Rovněž v tomto roce jsme získali trofej pro nejlepšího střelce soutěže, tentokrát v podání Pavla Makovského. 

 

I. Hlinecká liga

Do sezóny 2016/2017 jsme se rozhodli založit druhý tým a náš A-tým se automaticky přesunul do vyšší soutěže. Ani ve vyšší soutěži jsme se neztratili a obsadili 4. místo v základní části i play-off. Vůbec poprvé jsme tak předčili druhý svratecký celek Natahari. Rovněž náš B-tým nezahálel a v konečné tabulce získal 2. místo.

 

Pardubický přebor

Vše se dařilo a proto jsme se pro sezónu 2017/2018 rozhodli přihlásit Pardubický přebor. Náš B-tým postoupil do I. Hlinecké ligy. V kraji nás čekali velmi kvalitní soupeři a my jezdili do Heřmanova Městce, Vysokého Mýta nebo třeba Chocně. Byť jsme se teprve rozkoukávali, skončili jsme hned v první sezóně na solidním 5. místě. Zato naše Béčko, poznalo na vlastní kůži rozdíl mezi I. a II. Hlineckou ligou a horko těžko jsme v závěru zachraňovali záchranu. I v dalších sezónách se náš tým pohyboval na předních příčkách a kromě dvou 4. míst, jsme v sezóně 2019/2020 obsadili 3. místo. Náš B-tým se stabilizoval v I. Hlinecké lize, ale vždy se pohyboval v dolní části tabulky. 

 

Covidové sezóny

V roce 2020/2021 se kvůli epidemiologickým opatřením futsalové sezóny vůbec nerozběhly. Následující rok jsme se zařadili opět do stávajících soutěží a v posledním kole jsme s oběma týmy bojovali o trofej. Bohužel se termíny kryly a my se museli rozhodnout jaká soutěž bude naší prioritou. Rozhodli jsme se pro I. Hlineckou ligu a získali konečné 3. místo. Sezóna 2021/2022 se nesla ve znamení mnohých zranění a proto jsme po dlouhé době přihlásili pouze jeden tým do I. Hlinecké ligy a získali konečné 5. místo. Nová naděje svitla v dosud poslední sezóně 2022/2023, kdy jsme opět přihlásili 2 týmy do Pardubického přeboru a II. Hlinecké ligy, pro kluky, kterým už nejde tolik o vítězství.