Článek

Obrázek novinky

Hattrick cup

před 6 měsíci | Pavel Makovský

Historie Hattrick cupu sahá až do roku 2015, kdy jsme 18.7. uspořádali úplně první ročník. Ten se uskutečnil ještě na vedlejším hřišti bez žádného většího zázemí. Bohužel se nám nedochovala umístění prvních týmů turnaje. Jedním z rozhodčích byl dnes již zesnulý pan Ladislav Novák, který nám v našich prvních turnajích opravdu velmi pomohl.

 

První turnaj skončil finančně nepatrně v plusu a tak jsme se s ohledem na potřebu dalších financí rozhodli uspořádat v roce 2015 rovněž halový turnaj. Ten nahradil dřívější Natahari cupy a RUMcajs cup, jelikož kluci z Natahari už neměli čas turnaj pořádat. Tento turnaj se nám finančně povedl a hned po úklidu a přepočítání jsme udělali hráčskou schůzi a řešili další směřování našeho týmu. Po další 4 roky jsme střídavě pořádali letní a zimní turnaje. Aby se nám turnaje nepletli, rozhodli jsme se zimní turnaje značit vždy jako půlté s tím, že se číslem navážou na poslední proběhlý letní turnaj. Postupně jsme tak uspořádali 1., 1,5., 2., 2,5., 3., 3,5., 4., 4,5., 5. a 5,5. Hattrick cup. Zisk z turnajů byl pokaždé rozdílný, ale vždy nám výrazně pomohl s fungováním klubu, obzvlášť v době registrace A i B týmu, kdy nás soutěže vycházely ročně až na 30 000 Kč. Na zimní turnaje k nám dokonce jezdila vystupovat taneční skupina Splašení tygři. V roce 2019 jsme dokonce druhý den po 5,5. Hattrick cupu uspořádali ještě Vánoční turnaj. Oba turnaje se nám povedly a rozhodli jsme se, že se v zimě pokusíme uspořádat vždy 2 po sobě jdoucí turnaje.

 

Do pořádání nám však zasáhla situace s Covidem. Naštěstí se situace v červenci 2020 uklidnila natolik, že jsme mohli uspořádat v pořadí již 6. Hattrick cup se zpřísněnými hygienickými pravidly. Celý turnaj byl velmi deštivý a my ho tak museli opět uspořádat na vedlejším hřišti v areálu SK Svratka. Předchozí 2 turnaje jsme mohli po domluvě s fotbalovým klubem odehrát na hlavním hřišti. Horší epidemiologické situace zapříčinila, že jsme museli poprvé vynechat 6,5. Hattrick cup. Stejně tak tomu bylo i následující rok a my mohli uspořádat pouze 7. Hattrick cup. Vše se uklidnilo až následující rok a my tak navázali na předchozí turnaje a uspořádali tak v pořadí 8., 8,5., 9. a 9,5. Hattrick cup, doplněný o halové Vánoční turnaje.

 

Pro zvýšení tržeb jsme se rozhodli vyhlašet soutěž o Největšího bojovníka. Ta bývá udílena účastníkovi, který na baru zanechal největší částku a zároveň se nedopustil nevhodného chování. Nutno dodat, že se tuto cenu zatím nepodařilo nikomu obhájit! Za historii našeho fungování jsme tak k roku 2023 uspořádali celkem 16 Hattrick cupů (9 letních a 7 zimních), doplněných o 3 další zimní turnaje. Právě díky těmto turnajům jsme získali dostatek finančních prostředků na fungování klubu, nové dresy a přestavbu vlastní klubovny. Samozřejmě by to nešlo bez pomoci členů klubu v čele s výborem klubu, ale i skvělých lidí v našem okolí. Ať už se jedná o rozhodčí v čele s již zmíněným panem Novákem, dále panem Vojtou, Prokůpkem a Voldánem. Rovněž vděčíme klubu SK Svratka za poskytnutí areálu a zázemí. Dále městu Svratka a obci Chlumětín za stany na turnaj, fotbalovému klubu Svratouch za branky a všem týmům a účastníkům, kteří se našich turnajů pravidelně účastní. Dále všem sponzorům v čele s Restaurací u Berušky, která poskytuje hlavní cenu pro vítěze turnaje. DĚKUJEME